Big Bang Siegfried Helsingissä 25.3.

Huomenna on hyvin erityinen ilta: Big Bang Siegfried tulee ensimmäistä kertaa helsinkiläisyleisön nähtäville! Kukapa olisi uskonut lähes kolme vuotta sitten, kun aloitimme Fabulous Bäckström Brothers -esityksen ensimmäistä harjoitusleiriviikkoa Brightonissa, että produktio tulee myöhemmin laajenemaan suureksi sinfoniaorkesteriversioksi! Koko projekti on ollut uskomaton, ikimuistoinen seikkailu ja huomenna on vuorossa taas yksi huipennus: Finlandia-talo, Vantaan viihdeorkesteri ja suosikkikapellimestarini Nick Davies. En malta odottaa!

Big Bang Siegfried sai ensiesityksensä Hagenissa, Saksassa melkein vuosi sitten. Palataan hetkeksi noihin tunnelmiin päiväkirjamerkintöjeni muodossa:

Hagen 20.4.2016

Uskomaton viikko Theater Hagenissa takana. Yksi urani kohokohtia, ehdottomasti. Vaikka valmistauduimme huolella Big Bang Siegfriedin kantaesitykseen, emme millään osanneet odottaa sitä mahtavaa vastaanottoa, jonka saksalainen yleisö tarjosi. Se oli mukana alusta asti, runsaiden naurujen kera, ja palkitsi meidät lopuksi minuuttien kestoisilla seisovilla suosionosoituksilla. Saksalaiset totisesti tuntevat Wagnerinsa! Ja osaavat nauraa. Kasvoimme viikon aikana kaikki esiintyjinä ja siitä suuri kiitos ohjaajillemme Toby Parkille, Aitor Basaurille sekä kapellimestari Florian Ludwigille (joka kaiken lisäksi osasi ennestään jo jonkin verran suomea).

Mikä hienointa, arvostelut ovat olleet ylistäviä ja täynnä toiveita pikaisesta paluustamme Saksaan. Tässä muutama poiminta sekä linkki:

”Nopeasti kuluneissa parissa tunnissa nämä kolme muusikkoa tekivät selväksi, miten paljon koomista potentiaalia on yhtäältä fysiikassa ja toisaalta Wagnerin oopperateoksissa ja nostattivat showllaan hagenilaisen yleisön kirjaimellisesti ylös istuimiltaan.”

”Koomikkolahjakkuutensa ohessa osoittavat kolme muusikkoa myös musiikillista osaamistaan. Esimerkiksi melodikoilla soitettu Valkyyrioiden ratsastus aiheutti yleisössä suurta ihailua. Myös Kevätuhrin rytmiaiheet cup-song versiossa muovimukeilla ja taputuksilla herätti suurta riemua.”

”Bäckström Brothers ja pianisti Jukka Nykänen yhdessä Hagenin Filharmonisen Orkesterin kanssa tarjosivat kaksi tuntia parasta viihdettä ja saivat yleisöltä palkinnoksi seisten annetut suosionosoitukset. Näitä häikäisevä musiikkikoomikoita kuulisi mielellään lisää. Sopii toivoa, että he palaavat Saksaan pian uudelleen.”

Turku 21.102016

Suomen ensiesitys oli vuorossa lokakuussa, kun esitimme showmme kahtena iltana peräkkäin täpötäydelle Turun konserttitalolle. Orkesterina oli itseoikeutetusti Turun filharmoninen orkesteri, johtajanaan Erkki Lasonpalo. Turkulaisyleisökin otti meidät avosylin vastaan, eikä arvosteluissakaan ollut valittamista.

”Big Bang Siegfriediä hehkutettiin esittelyteksteissä ”vatsalihakset nyrjäyttävän hauskaksi” musiikkikomediaksi. Noin kovien ennakko-odotusten asettaminen on vaarallista, mutta torstaina ne kyllä lunastettiin hienosti. Ja mikä parasta, Big Bang Siegfried on musiikkikomedia, jossa komiikka on ihan oikeasti musiikillista.”

”Bäckströmit ja Nykänen ovat erinomaisia koomikoita, ja orkesteri hoiti hommansa moitteettomasti. Yleisö nauroi ääneen, ja 12-vuotias poikani Jimikin totesi teoksen ylittäneen odotukset.”

Kts. Projektit: Fabulous Bäckström Brothers & Big Bang Siegfried