Karjalan kunnailla -musiikkivideo

Luonnossa liikkuminen on ollut minulle aina henkireikä, tarkoitti se sitten kävelyä kotoisan Lauttasaaren rannoilla Helsingissä tai patikointia Alpeilla tai Lapin tuntureilla. Syksyiset ruskaretket, talviset hiihtolenkit ja kesäiset saunaillat järven rannalla ovat niinikään tärkeitä vuotuisia hetkiä.

Niinpä innostuin heti, kun vanha ystäväni Olli Huttunen ehdotti luontoaiheisen musiikkivideon tekemistä Karjalan kunnailla -pianosovitukseni pohjalta. Olli on jo vuosia harrastanut drone-kuvausta erittäin ammattimaisella tasolla ja kuvannut runsaasti juuri suomalaista luontoa. Karjalan kunnailla taas on ollut pitkään konserttieni vakio-ohjelmistoa ja on tuntunut puhuttelevan suomalaista yleisöä aivan erityisesti. Kun porukkaan saatiin mukaan vielä pianoyrittäjä Ari Harenko, jolla on keinot saada flyygeli lähes mihin vaan, mahdottomaltakin kuulostavaan paikkaan, oli suunnitelma valmis. Lopulta, parin sateiden takia peruuntuneen kuvausyrityksen jälkeen, starttasimme kohti Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevaa Evon kansallispuistoa perjantaina 11. elokuuta.

Kun saavuin paikalle, flyygeli odotti kauniin erämaajärven rannalla. Olosuhteet olivat vihdoin kohdallaan, mitä nyt hyttyset kiusasivat. Alkusäätöjen jälkeen pääsimme aloittamaan itse kuvaukset, joita kesti parisen tuntia. Kuvaaminen playbackina oli itse asiassa varsin hauskaa puuhaa ja Ollilla oli paljon ideoita erilaisista kuvakulmista. Välillä innostuin soittamaan niin, etten meinannut kuulla alkuperäistä nauhaa. Muuten idylli oli täydellinen: kaunis järvimaisema, Karjalan kunnailla sekä kopterin siipien hurina.

Iloksemme videomme sai luvan käyttää virallista Suomi100-tunnusta. Näin voimme muun kulttuuriväen mukana osallistua isänmaamme juhlavuoden juhlintaan.

Karjalan kunnailla löytyy vuonna 2012 ilmestyneeltä toiselta soololevyltäni, jonka on julkaissut Alba Records ja äänittänyt Heikki Savolainen.